Nieuws

Schietclub blij met nieuw honk

Door Paul Schepers Dinsdag 7 november 2006 - ROOSENDAAL
Wethouder Peter Buijs (sport) heeft zaterdag het nieuwe onderkomen van schietvereniging Graaf Engelbrecht van Nassau op het sportpark Vierhoeven in Roosendaal geopend.
 
Hij onthulde een steen met de inscriptie "Samenwerkend Verwezenlijkt" , waarmee de inzet van de vele leden bij de bouw van het nieuwe onderkomen wordt verwoord.
 
Buijs felicitaties gingen niet alleen naar de vereniging uit, maar vooral ook naar voorzitter Jaap Constandse die de club twintig jaar geleden oprichtte en de motor was bij de nieuwbouw.
 
Vanaf heden heet het parkeerterrein naast het clubgebouw het "Jaap Constandseplein", aldus Buijs, die hem het straatnaambord overhandigde. Namens de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie kreeg de vereniging een Delftsblauw wandbord. Joost Polak van het sportverband voor gehandicapten Blauw Wit bood voorzitter Constandse een bord aan voor de rolstoeltoegankelijkheid van het gebouw.
In het gebouw is een schietbaan van 100 en een van 25 meter. Onze wens is om op de 25 meter schietbaan nog een schijventransport aan te brengen, maar daar is nu nog geen geld voor, aldus de 78-jarige Constandse, die volgend jaar zijn functie neerlegt.
 
FOTO PETER VAN TRIJEN